Kokosové housky

Kokosové housky se selskými škvarečkyHousky, ony to vlastně až tak moc nebudou, spíše takové placičky. Totiž kdykoliv jsem si koupil zralý kokos, tak jsem onu rozsekanou dužinu využil na pečení. Dokud je vše tak nějak ještě mírně mokré, v kombinaci s vejci a sodou budete mít trochu nadýchané polštářky, ale vše lze snadno provést i z strouhaného kokosu. Dokořenit a případně dozdobit libovolnými semínky či kombinací s různými ořechy a za pár minut je vše hotovo. Na housky si pak můžete cokoliv natřít nebo je jen přikusovat, vydrží Vám pár dní čerstvé a textura se moc nemění. Nejradši je máme se sezamem či lněným semínkem navíc a nejsou vůbec špatné, když si do nich nasekáte i nějaké ořechy na trochu hruběji.

Čas receptu: příprava 5 minut, pečení 8-10 minut

Suroviny na 4 housky:

  • 100 g strouhaného kokosu či nadrobno nasekané dužiny
  • 1-2 vejce velikosti L
  • špetka soli
  • ½ čaj lžíce jedlé sody
  • případně: ½ čaj lžíce libovolného koření
  • případně: 1-2 po lžíce ořechové mouky (nemusí být)
  • na ozdobení: sezam, len, slunečnice a další

Kokosové housky

Postup:

  1. Troubu si předehřejte na 180°C a vyložte si pečícím papírem pečící nádobu.
  2. Rozmíchejte si vejce v misce, přisypte kokos či ořechové mouky.
  3. Přidejte sůl, jedlou sodu a případné další koření a rozmíchejte.
  4. Těsto by mělo být lepivé a trochu tekuté. Z jednoho vejce bude hustší.
  5. Dejte na pečící papír, vytvarujte libovolně, do asi tloušťky jednoho centimetru.Housky před pečením
  6. Pokud zdobíte semínky, přitlačte je trochu ze shora, aby poté po pečení neopadaly.
  7. Dejte do trouby na 8 minut, poté zkontrolujte, zda je už zezlátlé a můžete vytáhnout.
  8. Nechte chvíli zchladnout, odlepte od pečícího papíru a můžete konzumovat.Housky po dopečení

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *