Pomůcky

Nástroje – pomůcky

PŘEVOD TEPLOT – FAHRENHEIT, CELSIUS

Při převodu teplot můžete použít přibližně podobnou teplotu jako je uvedena a následně je zaokrouhlete, pokud nemůžete nastavit přesnou teplotu. Dalším způsobem je také ještě uvedení stupně na sporáku, kde většina amerických funguje na 10 stupňů od 120°C po 250°C. Avšak záleží výrobek od výrobku..

Další věcí je potřeba si uvědomit, že horkovzdušné trouby s větrákem (též zvané konvekční) vyžadují asi o 20-25°C nižší teplotu než je třeba u normální trouby a kvůli distribuci horkého vzduchu i kratší doba pečení. Pokud tedy převádíte recept, který je uveden s (fan-forced, convection oven) tak s tím počítejte a v normální troubě uberte teplotu a prodlužte dobu pečení okolo 30%. (Nebo naopak, pokud je recep pro normální troubu a vy používáte novější typ tak zkraťte dobu pečení a snižte teplotu).

teploty

PŘEVOD MNOŽSTVÍ A VÁHY

Při používání následující tabulky prosím mějte na mysli: jedná se o převod ustáleného tzv. uzákoněného množství jeden šálek (hrnek nebo-li cup) z USA. V Kanadě, Austrálii a dalších zemích Commonwealthu se používají jiné hodnoty (kde jeden šálek odpovídá 250 ml) a následně jsou i jiné hodnoty odpovídající uncím (oz) a všemu ostatnímu, protože jsou to vše jednotky odvozené. Tak samo pro Commonwealth se používají jinak velké lžíce (Británie 17,7 ml, Austrálie 20 ml, Kanada 15 ml, atd.) Dále pak mějte na mysli poslední fakt – fl. oz jsou unce měřené pro kapaliny, jsou tedy velmi rozdílné od hmotnostní uncí, které odpovídají asi 28,53 gramů a zaokrouhlují se na 30 g. Většina hodnot dole uvedených se při receptech zaokrouhluje, tabulka uvádí velmi pravděpodobné reálné hodnoty. Pod tabulkou je například uvedena váha lžic medu při uváděné hustotě pro představu, jaké tam mohou být rozdíly.

Převod hodnot

2 thoughts on “Pomůcky

  1. Ahoj, děkuju za skvělé stránky! Zaujal mě ten nákupní lístek, ale odkaz bohužel nefunguje. Nedal by se opět sepsat? 🙂
    Díky, M.

    • Ahoj,
      děkuji za informaci, je to docela škoda, že už nefunguje, bylo to totiž výborným způsobem napsané a správně rozdělené. Doufejme tedy, že se podaří doménu zprovoznit brzy či někdo bude mít podobný seznam dostupný. Zkusím něco pohledat a přidat alternativu – pokud taková je.
      Metla

Leave a Reply

Your email address will not be published.