Kde nakupovat?

Obchod Paleo Doupě

Abychom Vaše nákupy co nejvíce zpříjemnili, rozhodli jsme se založit náš e-shop, kde nabízíme suroviny pro paleo stravování. Víme, které suroviny patří do paleo stravování a rozhodli jsme se vybírat co nejlepší kvalitu produktů a nabídnout Vám ji za příznivé ceny. Dbáme o to, aby kvalita byla co nejvyšší a ceny byly co možná nejnižší. Sortiment neustále rozšiřujeme a zajímá nás, co byste u nás rádi viděli. Dejte nám tedy vědět!

VSTUPTE – OBCHOD PALEO DOUPĚ

Níže už tedy najdete jiné zdroje nejen trvanlivých surovin…


Mapa

Česká republika

Mapa vajec – služba, která bohužel už není tak často aktualizována jak si zaslouží, ale za to nabízí skvělé možnost, jak si obstarat kvalitní vejce přímo od chovatelů ve Vašem okolí.

Brno

Obchod Paleo Doupě – eshop/Brno – paleo trvanlivé potraviny – náš vlastní obchod, kde Vám komplexní nabídku surovin pro paleo stravování.

Sklizeno.cz – Semilasso, Křídlovická, Josefská – ovozel, uzeniny, maso, farmářské bedýnky, čaje, máslo a další věci podle možností.
Určitě doporučuji, výběr nebývá každý den dokonalý, ale ceny nejsou hrozné a zboží, které za ně dostávám tomu odpovídá. Spokojenost díky bližšímu obchodu o hodně větší 🙂 Nový koncept Foodie Market není až tak slibný pro paleo, ale i přesto dokáže nabídnout zajímavé dárky pro známé.

My Food Market – Zvonařka – maso, sýry, uzeniny, ovozel, bylinky, atd.
Koncept podobný Sklizenu, avšak nenabízejí jen české výrobky, ale různé další dobroty. Navíc mají řeznický pult, kde Vám ochotní a schopní pánové řezníci poradí a připraví. Na požádání maso zabalí do  Hezký, přehledný  a moderní obchod, kde maso i ovozel je levnější než ve Sklizenu a tím si mě získali.

Mikrofarma – Selská/Moravské náměstí – maso, uzeniny, sýry, vína, další
Zrárna a řezník založený pro restauraci La Bouchée s dalším doprovodným sortimentem a službami na webových stránkách – například skvělé recepty, které se hodí k produkci, kterou nabízejí. Ačkoliv je to trochu z ruky, cenově i kvalitou je to určitě vhodná alternativa.

Rybárna Šopík – pod Semilassem – čerstvé, chlazené i uzené ryby a vejce.
Šopíkovic prodejna je skvělá, všeho mívají dost, akorát teda v sobotu nadměrné řady, takže lepší řešit, když jsou lidi v práci.

Koření od Sindibáda – (Pasáž Alfa, Šilingrovo náměstí) – koření, dochucovadla, oleje.
Chvíli mi trvalo, než jsem tento skvělý i když malý krámek v Alfa pasáži objevil, o to raději se však budu vracet, nabídka skvělá, popisky  a obsluha taky.

Halal maso – Líšeňská – koření, sušené ovoce, maso.
Párkrát jsem kolem jel a musel jsem si zjistit co to je zač. Halal maso má svoje výhody a hlavně mají i jehněčí, skopové a další ne až tak častá masa za rozumnou cenu a také spousty další velice dobrých surovin. Dalším bonusem je eshop a rozvoz po městě.

Maďarské pochoutky-Pekařská-kozí/ovčí sýry, koření, kaštanové pyré, vína. Měl jsem tu smůlu, že jsem první zavítal ke konkurenci. Smůla to byla v tom, že jsem nenašel co jsem hledal a co jsem koupil nebylo až tak dobré, proto jsem se podíval, kdy byla chyba a teď už vím. Tohle je to pravé ořechové .. teda maďarské. Přijde mi skvělé si vše objednat přes eshop a pak si to vyzvednout osobně.

Ocean 48 – Merhautova, Minská, Palackého, OC Letmo – ryby.
Garance doručení ryb max 48 hodin od výlovu, výběr vcelku hodně velký, ceny příznivé a díky třem obchodům, pěkně rozmístěným po městě ideální možnost. Já vyzkoušel Palackého, která je menší avšak vybral jsem si snadno a rychle, nabízí i další věci, které se k rybám hodí – citrony, špenát, víno, bylinky atd.

Bio hovězí – možnost vyzvednout i v Brně na Orlí – online obchod s kuřecím, telecím, hovězím a jehněčím masem. Kvalita za rozumnou cenu na bio úrovni.

Pandrhola – OC Krpole/OC Letmo v přízemí – Výrobce uzenin a masných produktů bez chemie.
Výrobna je v Dětkovicích u Vyškova a produkty jsou velmi lákavé, chutné a ačkoliv jsou mírně dražší než konkurence, stojí za to.

Antonín Přidal – Obecní 17 – včelař, učitel a také zapálený farmář.
Na jeho stránkách jde zjistit momentální stav medových zásob, ale přes mail či telefon je lepší se přeptat na momentální situaci, zásoby a hlavně co dalšího se dá pořídit, protože se dá sehnat opravdu spousta a hlavně pouze sezónních či uskladněných zásob.

Mimo Brno

Biofarma v30 – Heřmanice u Králík – vejce, králíci, jehněčí, med, mléko, domácí mléčné produkty, selata
To vše a ještě občas i něco navíc najdete v této čarokrásné biofarmě kousek od Polských hranic.

Slovensko

Bratislava

Díky uživateli Babulka, zde máte možnost se podívat i na dvě místa, kde se oplatí nakupovat paleo suroviny na Slovensku.

Fresh market (stará IKEA) – farmářská tržnice

Čerstvo.sk – maso z volného chovu a brzy další produkty

Mimo Bratislavu

Paleo shop SK – obchod s paleo surovinami a dalšími doplňky (například knihy) pro Slovensko

9 thoughts on “Kde nakupovat?

  1. Díky za super tipy jak v Brně tak na mandlovou pastu (MŇAM!)… Až zas něco rozumnýho objevíš, určitě seznam aktualizuj. Děkuju 😉
    Lenka

  2. Stěhuji se do Brna a tento odkaz mi nesmírně ušetří čas s hledáním vhodných nákupů..díky 🙂

    • Tak to jsem rád, že to pomůže a samozřejmě, pokud najdete nějaké další skvělé míst, neváhejte napsat, zaběhnu tam, abych měl taky zkušenost a pak přidám na webu.

      A možná dokonce bude i někdy v Brně přímo paleo obchod. 🙂

      • Paleo obchod v Brně by se hodil….s tím výše uvedeným se nějak nemohu domluvit…. 🙂

    • Dobrý den,
      snažil jsem se něco najít, bohužel nic takového asi neexistuje. I u nás je prakticky jen jeden. Ale možná Vám od tam došlou (viz Paleo obchod u človíčka) a jinak je to o hledání asijské tržnice na část surovin a zbytek z různých zdravých výživ.
      S přáním hezkého dne,
      Metla

Leave a Reply

Your email address will not be published.