Pikantní kuřecí játra

Pikantní kuřecí játra s květákovou rýžíAčkoliv pečená či grilovaná játra mají co do sebe, zvláště ty grilovaná, pro mě stále vedou ty, která jsou dělána na dušený způsob. V jednom z velmi starých Albert magazínů jsem našel recept na pikantní kuřecí játra a protože je má má drahá polovička velmi ráda, neváhala jsem ani moment. Ostatně znělo to lahodně i mému uchu. A tak jsme se dali do toho, není v tom žádná alchymie a bylo to velmi rychlé a velmi chutné.

Čas receptu: příprava 5-10 minut, smažení 22 minut

Suroviny:

  • 0,5 kg kuřecích jater, nakrájené na velikost sousta
  • 1 cibule, na klínky
  • 4 pol lžíce rajčatového protlaku
  • 1 čaj lžíce pálivé papriky
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 1 čaj lžíce tymiánu
  • trocha pažitky
  • sůl, pepř
  • kokosový olej

Postup:

  1. Na rozehřáté pánvi na oleji osmažíme cibulku.
  2. Přidáme česnek a očištěná a nakrájená játra.
  3. Opékáme asi 15 minut.
  4. Osolíme, přidáme rajčatový protlak, koření a opepříme a necháme prohřát.

Servírovali jsme s klasickou květákovou rýží, která se k tomu pěkně hodí. Saje krásně omáčku a pokud jste to udělali velmi pálivé pak i krásně neutralizuje.

2 thoughts on “Pikantní kuřecí játra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *