Ačkoliv pečená či grilovaná játra mají co do sebe, zvláště ty grilovaná, pro mě stále vedou ty, která jsou dělána na dušený způsob. V jednom z velmi starých Albert magazínů jsem našel recept na pikantní kuřecí játra a protože je má má drahá polovička velmi ráda, neváhala jsem ani moment. Ostatně znělo to lahodně i mému uchu. A tak jsme se dali do toho, není v tom žádná alchymie a bylo to velmi rychlé a velmi chutné.
Čas receptu: příprava 5-10 minut, smažení 22 minut
Suroviny:
- 0,5 kg kuřecích jater, nakrájené na velikost sousta
- 1 cibule, na klínky
- 4 pol lžíce rajčatového protlaku
- 1 čaj lžíce pálivé papriky
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1 čaj lžíce tymiánu
- trocha pažitky
- sůl, pepř
- kokosový olej
Postup:
- Na rozehřáté pánvi na oleji osmažíme cibulku.
- Přidáme česnek a očištěná a nakrájená játra.
- Opékáme asi 15 minut.
- Osolíme, přidáme rajčatový protlak, koření a opepříme a necháme prohřát.
Servírovali jsme s klasickou květákovou rýží, která se k tomu pěkně hodí. Saje krásně omáčku a pokud jste to udělali velmi pálivé pak i krásně neutralizuje.
Naprosto vynikající. Manžel děkuje .
Ahoj,
To jsem rád a děkuji!
Metla