Tento recept, by se dal použít jako skvěle jemný dezert, ale my jsme si ho dali na snídani :-). V originálu se podává s krémem udělaným z jogurtu, a proto jsme jej nahradili kokosovým krémem.
Čas receptu: příprava 5 minut, vaření 15 minut
Suroviny na 2 porce:
- 4 hrušky, oloupané
- 30 g másla nebo 2-3 pol lžíce kokosového oleje
- 1 pol lžíce medu
- 1 pomeranč, odšťavený
- 100 ml portského vína
- špetka skořice
- 1 pol lžíce kokosového krému
Postup:
- Na rozehřátou pánev přidáme med a máslo.
- Karamelizujeme hrušky ze všech stran po 3 minutách.
- Zalijeme pomerančovou šťávou a portským vínem a vaříme okolo 5 minut na střední stupeň.
My jsme hrušky nepoužili celé, ale nakrájené, ale v principu to není žádný rozdíl, leda to, že to člověk takto snáze obere celé. Zalili jsme to omáčkou z pánve a přidali trochu kokosového krému poprášeného skořicí.