Středomořská pizza

Hotová středozemní pizzaKolik si myslíte, že je možností jak nahradit pizzu? Já vím rozhodně o více způsobech a přiblížím Vám alespoň dva z nich. Společné mají totiž to, že korpus je maso. Jedna možnost je takzvaná Meatza a druhá kuřecí pizza, kterou přiblížím později. Mají výhodu v tom, že korpus se snadno zpracovává. Meatzu nádherně popsanou i se všemi úskalími najdete zde, a proto já se nebudu nijak moc rozepisovat. Snad jen, že bych doporučil všem masožravcům a pro mě to byl recept, který mě přivedl k Paleu.

Meatza

Přejděme tedy k tomu, co jsem se snažil přiblížit dnes. Inspirace přišla odsud.

Čas receptu: příprava 5 minut, pečení 25 minut

Suroviny 2 porce:

  • 2 kuřecí prsa
  • trocha olivového oleje
  • česnek, bazalka, sůl, pepř libovolné koření
  • pár oliv, cherry rajčata, salám, kapary, sušená rajčata, houby, pórek, cokoliv co budete chtít
  • případně i sýr

Postup:

  1. Naklepeme kuřecí prsa, aby byla asi půl centimetru tlustá.
  2. Zvrchu osolíme, přidáme koření dle libosti a dáme na pečící papír na trochu olivového oleje.
  3. Vyskládáme všechny suroviny a dáme předehřát troubu na 180°C.
  4. Pečeme 20-25 minut. Na posledních 10 minut jsem přidával sýr a zvedl trochu teplotu.

Prsa byla docela vysoká, tak jsme je překrojili a vyšlo z toho dostatečné množství pro celé dvě porce. Maso s tukem bylo z důvodu, aby se moc nepřipeklo a bylo dost šťavnaté, ale vyšlo vše ok a myslím si, že by to mohlo být i bez něj pro příště.

Přidávání sýru na středozemní pizzu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *