Má drahá polovička miluje skořicové šneky. Rozhodli jsme se tedy už před nějakou dobou, že zkusíme nějaký z receptů, které slibují nás přiblížit co nejvíce k výsledku. Toto byl ten, který se nejvíce přiblížil ačkoliv se dá prakticky přehnat to se skořicí u jakéhokoliv pečiva a budeme se tomu blížit asi zhruba stejně. Výsledek je prostě rozdílný od očekávání, ale byl super a neváhal bych zkusit znova. Recept jsme našli zde.
Čas receptu: příprava 25 minut, pečení 10 minut
Suroviny:
- Těsto:
- 3 hrnky mandlové mouky
- ½ čaj lžíce soli
- ¼ čaj lžíce jedlé sody
- ¼ hrnku kokosového oleje, rozpuštěného
- 2 pol lžíce medu
- 2 vejce
- Náplň:
- ½ hrnku rozinek
- ½ hrnku vlašských ořechů nebo pekanů
- 2 pol lžíce skořice
- 2 pol lžíce medu
- Poleva:
- ¼ hrnku kokosového másla, rozpuštěného (lze nahradit jiným ořechovým máslem, ale musí být tekuté)
- ¼ hrnku kokosového mléka
- ¼ čaj lžíce vanilky
- 2-3 čaj lžíce medu
Postup:
- Těsto: Smícháme suché suroviny v míse a v druhé tekuté.
- Následně nalijeme tekuté do suchého a promísíme.
- Na pečícím papíru si rozválíme těsto (nejlépe mezi dvěma papíry, poté co bylo cca 10 minut v lednici)
- Náplň: Rozetřeme po povrchu med a posypeme ořechy a rozinkami a skořicí.
- Následně začneme rolovat těsto, snažíme se udělat co nejvíc tenkou rolku. Nakonec bude mít průměr asi deseti centimetrů podle toho jak jste vyváleli těsto a kolik jste dali dovnitř surovin.
- Nakrájíme na zhruba stejně tlusté plátky a předehřejeme troubu na 170°C.
- Pečeme maximálně deset minut, docela rychle se spékají.
- Poleva: Smícháme máslo s medem, aby se nám vytvořila pasta.
- Přidáme zbytek surovin a vyladíme si postupným přidáváním mléka tekutost naší polevy.
- Poté natřeme na šneky a podáváme.
Vypadá to úžasně. Já jsem ujížděl na skořicových měsíčcích. Stáli asi čtyři kačky a měli je ve staré dobré Koruně. Marně pátrám po receptu.