Může se to zdát velice zvláštní, ale tohle chutná božsky. Kombinace všech ingrediencí s balsamicem vytvořila delikátní chuť. Čerstvé jahody a trocha zeleného dohromady by mě asi jen tak nenapadlo, ale jak jsem již zmínil, bylo to skvělé. Recept pochází odsud a původně tam měla být rukola, která by určitě krásně sedla, ale já měl čerstvý špenát tak jsem ho využil.
Čas receptu: příprava 10 minut
Suroviny na 2 porce:
- 350 g jahod
- 1 velká hrst čerstvého špenátu
- ¼ šalotky, nadrobno
- 1 pol lžíce máty, nadrobno
- 2 pol lžíce balsamica
- 1 pol lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
Postup:
- Natrháme špenát či listovou zeleninu na velikost sousta.
- Jahody nakrájíme na polovinu či čtvrtinu podle velikosti. A smícháme s mátou a špenátem.
- Připravíme si zálivku, je možné vynechat olej pokud nechcete, a přelijeme jí špenát a jahody.