Původně tento recept byl nalezen v knize receptů Rychlá jídla z 5 přísad od Reader’s Digest a obsahoval jednu surovinu, kterou byste v paleo jídelníčku nenašli. Jedná se o cizrnu, původně jsem uvažoval jak ji v salátu nahradit, ale není to vůbec potřeba, případně bych tam dal trochu hrášku. Velkého užitku zde našla tahini pasta, která se použila do dresinku a pomohla k vynikající chuti.
Čas receptu: vaření 5 minut, příprava 10 minut
Suroviny na 2 porce:
- 300 g brokolice, jen růžičky
- 1 větší pomeranč či grep, vyfiletovaný
- 1 pol lžíce tahini pasty
- špetka římského kmínu
- sůl, pepř
Postup:
- Vyfiletujete pomeranč, tak že do oloupaného zakrojíte tak, abyste vždy dostali ven celý jeden měsíček, krájením proti ruce. Odchyťte utíkající šťávu do misky.
- Přidáte tahini pastu, římský kmín, sůl a pepř do pomerančové šťávy a pořádně rozmíchejte.
- Zpařte si brokolici (2 minuty zakryté v mikrovlnce s 1 pol lžíci vody) či na maximálně pět minut do vřící vody.
- Nechte okapat a zchladnout, promíchejte se všemi ostatními surovinami.
Jako variaci si můžete v případě velké sladkosti přidat trochu citronové šťávy či jiné citrusy. Také jsem přidal jednou jarní cibulku a trochu masa, ať už salámu nebo steak.