V poslední době mám chuť zkoušet nové a nové přílohy. Ne, že by ty ‘staré’, používané v určitých odstupech, nebyly dobré či se velmi zajídaly, ale prostě jsem chtěl zkusit něco nového. Dnešní recept je tedy asi první sladká příloha, kterou jsem našel a oslovila mě hned na první pohled. O kus lepší by byla, pokud by se provedla na grillu, protože to je prakticky způsob jak má být připravena, ale my jsme ji udělali v troubě a to bylo taky velmi dobré. Inspiraci jsem našel zde a nahradit ovoce můžete jakýmkoliv jiným. A k čemu se to bude hodit? Buď jako teplý dezert nebo jako příloha k drůbeži přece!
Čas receptu: příprava 10 minut, pečení 20 minut
Suroviny:
- 2 kachní prsa
- 2 stroužky česneku, prolisované
- trocha kmínu, soli a pepře
- ¼ cantaloupe melounu (jde však snadno nahradit žlutým/medovým)
- 1 nektarinka
- 1 banán
- ¼ menšího ananasu
- 1 pol lžíce kokosového oleje, roztopeného
Postup:
- Kachní prsa omyjeme, osušíme, vykrájíme do kůže mřížku. Vetřeme koření.
- Opečeme na pánvi z obou stran pořádně pěkně do hněda.
- Předehřejeme troubu na 200°C a přesuneme kachnu i s výpekem do trouby a necháme péct 10 minut.
- Nakrájíme si ovoce na větší kousky a napícháme na špízy.
- Vyndáme kachní prso a potřeme česnekem.
- Potřeme špízy kokosovým olejem, vložíme do trouby a opékáme asi 10 minut.