Kachní prsa a ovocné špízy

Kachní prsa s ovocnými špízyV poslední době mám chuť zkoušet nové a nové přílohy. Ne, že by ty ‘staré’, používané v určitých odstupech, nebyly dobré či se velmi zajídaly, ale prostě jsem chtěl zkusit něco nového. Dnešní recept je tedy asi první sladká příloha, kterou jsem našel a oslovila mě hned na první pohled. O kus lepší by byla, pokud by se provedla na grillu, protože to je prakticky způsob jak má být připravena, ale my jsme ji udělali v troubě a to bylo taky velmi dobré. Inspiraci jsem našel zde a nahradit ovoce můžete jakýmkoliv jiným. A k čemu se to bude hodit? Buď jako teplý dezert nebo jako příloha k drůbeži přece!

Čas receptu: příprava 10 minut, pečení 20 minut

Suroviny:

  • 2 kachní prsa
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • trocha kmínu, soli a pepře
  • ¼ cantaloupe melounu (jde však snadno nahradit žlutým/medovým)
  • 1 nektarinka
  • 1 banán
  • ¼ menšího ananasu
  • 1 pol lžíce kokosového oleje, roztopeného

Postup:

  1. Kachní prsa omyjeme, osušíme, vykrájíme do kůže mřížku. Vetřeme koření.
  2. Opečeme na pánvi z obou stran pořádně pěkně do hněda.
  3. Předehřejeme troubu na 200°C a přesuneme kachnu i s výpekem do trouby a necháme péct 10 minut.
  4. Nakrájíme si ovoce na větší kousky a napícháme na špízy.
  5. Vyndáme kachní prso a potřeme česnekem.
  6. Potřeme špízy kokosovým olejem, vložíme do trouby a opékáme asi 10 minut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *