Zázvorové vepřové s cuketou a brokolicí

Zázvorové vepřové s cuketouZázvorové vepřové je jen takový rychlý název pro velmi voňavé a stejně rychlé jídlo. Nejpodstatnější z celého procesu je samozřejmě, připravit si všechny suroviny, než zapneme ohřev pánve v které to budeme připravovat. Vše už se poté stane vcelku hodně rychle a na to ta ta vykouzlíme nádherné zázvorové vepřové. Bublající olej osmaží všechno během chvíle a za pár minut máte na stole nádherný, lahodně vonící pokrm. Zeleninu snadno vyměníte za jinou – například cukety, lilky, okru, okurky bez jádřince, papriky, a mnoho dalšího. Drobné suroviny můžete snadno podrtit v hmoždíři na pastu (zázvor vyměňte za galangal či kurkumu a máte jiný pokrm!) a tu poté vhodit do horké pánve. Množství omáček dle vlastní libosti, avšak musí být alespoň nějaká, s čili taky nešetřete 🙂

Čas receptu: příprava 10-20 minut, vaření 12-15 minut

Suroviny na 2 porce:

  • 300 g vepřového masa, mletého
  • 5 cm zázvoru (i více), nadrobno
  • 3 jarní cibulky, bílou a zelenou část zvlášť, bílou nadrobno, zelenou na plátky
  • 3 stroužky česneku, nadrobno
  • půl až celá chilli paprička, nadrobno
  • 1 střední cuketa, na velikost sousta
  • půl brokolice, rozdělené na menší až střední růžičky
  • 2 pol lžíce rybí omáčky (ve větších porcích nepřidávejte úměrně!)
  • 2 pol lžíce coconut aminos
  • špetka soli, dle chuti více
  • 1 limeta, půlku k podávání a druhou vymačkat
  • případně: sezam (bílý, černý), len, atd.

Postup: 

  1. Nejdříve si na zázvorové vepřové omyjte, osušte a nakrájejte všechnu zeleninu.
  2. Na rozehřáté pánvi, nejlépe wok, v decentním množství oleje osmažte dozlatova chilli, česnek, cibuli, zázvor.
  3. Vhoďte maso a pravidelně s ním míchejte, až se Vám zatáhne, dále opékejte dozlatova.
  4. Následně přidejte zeleninu, posolte a občas promíchejte či prohazujte v pánvi než pustí trochu tekutiny.
  5. Další přidejte omáčky a vše pravidelně prohazujte či přesouvejte.
  6. Ke konci, když už je většina kapaliny odpařená, můžete vsypat zelenou část jarní cibulky a případně sezam, pořádně vše promíchat a vypnout zdroj tepla.
  7. Zakápnout limetou a přesunout do misek či na talíř a užít si zázvorové vepřové.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *