Pokud nevíte co udělat se zelenými rajčaty, vězte, že se dají jíst. Dost často se používají v jižní Americe, ale taky některých jižních státech Spojených států. Většinou se s nimi nedělá nic moc zajímavého, protože nemají moc zajímavou vlastní chuť – jsou prostě kyselejší a méně rajčatové. Ale dají se z nich udělat i velmi zajímavé počiny – často se smaží v trojobalu, ale to vynecháme. Co se ale docela často používá a na konci sezóny se docela hodí je, naložit nebo rozvařit zelená rajčata pro další použití. A právě takovýto recept je ten následující. Výsledná chuť je kyselá a sladká, hodí se skvěle k masu nebo k dušení nějaké masové směsi – rozhodně to není tradiční paleo recept. Originál jsem našel zde.
Čas receptu: příprava 10 minut, vaření 60 minut
Suroviny na cca 1 litr:
- 900 g rajčat, míchat zelené a zralé, nahrubo
- 350 g cibule, nahrubo
- 90 g rozinek
- 1 chilli paprička, nahrubo
- 250 g kokosového cukru
- 2 čaj lžíce hořčičných semínek
- 1 čaj lžíce soli
- 300 ml bílého vinného octa
Postup:
- Dejte do hrnce všechny ingredience kromě zralých rajčat a přiveďte k varu.
- Snižte teplotu a nechte probublávat půl hodiny.
- Přidejte zralá rajčata a vařte další půl hodinu.
- Poté slijte do zavařovaček a nechte odstát.