Novinky 21.10.2014

Takže další sada krátkých novinek, některé pro připomenutí, jiné – kvůli mému opomenutí až nyní.

Že je Paleo komunita na Slovensku mírně před tou českou, se asi nedá moc pochybovat. Měli dříve různé paleo knihy, měli dříve zdravotní specialisty zaměřené na paleo, měli dříve svou první slovenskou paleo knihu. Dalo by se vytáhnout spoustu dalších rozdílů, ale tohle není soupeření, tohle je společný boj za dlouhotrvající a plnohodnotný život pro nás pro všechny. Ačkoliv s knihami je tedy postupně dotahujeme a díky ochotě některých vydavatelství se dostaneme i k jiným titulům než těm, které mají dostupné, dotahujeme se i v dalších potřebných odvětvích.

Avšak proč to vše zmiňuji? K tomu jsou tři důvody!

1. První česká PALEO klinika – pod vedením dvou skvělých dam – nazvaná PALEO SPIRIT se otevřela v Praze na ulici Politických vězňů č. 10. Gratuluji tedy Anně a Julii a držím palce, aby jim to nadšení vydrželo, aby měli spousty zájemců o jejich péči a tak mohly více pomoci řešit naše lokální problémy, osvětu a tak dále.

2. Již 3.11. vyjde dlouho očekávaná a velmi speciální kuchařka Dobře živeni – Paleo recepty pro lidi, kteří rádi jedí od Melissy Joulwan a ke konci listopadu bude i křest v Praze se samotnou autorkou. Pokud tedy máte nějaký tip, kam by lidi z Melvilu měli vzít autorku na večeři, přispějte na facebooku či twitteru, či zde a já rád vzkaz předám.

3. No a v neposlední řadě taky jedna zajímavost ze Slovenska. Ještě do konce října probíhá ještě souhrnný výzkum ČR a SR paleo komunity pod vedením Paleo.sk . Pokud jste tedy nevyplnili dotazník, prohlédněte si jej zde a přidejte svůj vhled. Zatím poskytnuté předběžné výsledky neodhalily (alespoň pro mě) tolik netradičních odpovědí – přece jen jsem o podobném tématu měl také výzkum. Takže nezapomeňte, do konce října ještě můžete přispět.

No a nakonec jedna velmi příznivá a dobrá zpráva pro Brňáky. Rockin’ Café na Pekárenské 12 postoupilo do nové fáze své existence a začali nabízet i obědová menu v whole30 / bezlepkové / vegetariánské či normální podobě. Hned v prvním týdnu jsme to byli otestovat a za velmi příznivé peníze jsme dostali plné menu, co nám nejen chutnalo, ale zasytilo na velmi náročný den. Takže jedině doporučujeme!

PS: pokud jste z Brna a rádi byste pomohli v kuchyni a podíleli se tak na rozkvětu Rockin’ Café, dejte vědět, je to docela urgentní 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.