Kakaovo-kokosová pěna

Čokoládovo-kokosová pěnaČokoládová pěna je asi jedno z nejpopulárnějších provedení, jak si čokoládu dopřát jinak než v tabulce. Tento recept jsme našli zde a připravovali jsme ho už mnohokrát. Příprava je vcelku hodně rychlá a chuť lahodná. Není to tradiční pěna, ale zvláštně nadýchaná a tedy trochu jiný zážitek než byste obvykle měli. Co se týče přípravy, rozhodně si dejte pozor, aby se Vám žloutky nesrazily – mělo by dojít k prohřátí, ale ne k varu. No a pokud se chcete zbavit bublinek na povrchu, stačí buď poklepat na misku ve které připravujete pěnu nebo plamenem projít po povrchu – tedy nejlépe z nějakého malého hořáku.

Čas receptu: vaření 5 minut, chlazení 40+ minut

Suroviny na 4 porce:

  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 žloutky
  • 1 čaj lžíce vanilky (nepoužívat alkoholové extrakty!)
  • 2 pol lžíce práškové želatiny
  • 2 pol lžíce kakaa
  • 4 pol lžíce medu či kokosového cukru

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte téměř k varu kokosové mléko a přidejte zbytek surovin kromě vejce.
  2. Rozmíchejte pořádně, přidejte vejce a dejte pryč ze zdroje tepla.
  3. Přesuňte rozmíchanou hmotu bez žmolků do nádob.
  4. Dejte zamrazit na 45 minut a poté přesuňte do lednice. (Můžete také jen nechat v lednici, ale mnohem delší dobu asi tak 2 a více hodin)

6 thoughts on “Kakaovo-kokosová pěna

  1. Super lahůdka…dělám to samé, jen bez těch žloutků…přidávám chia semínka a tahini..

    • Až to někdy budu připravovat znova, tak mohu, ale jinak na fotce v odkazu nahoře to je jak to vypadalo v originálu 🙂 Je to právě tak nějak na pomezí, kvůli té želatině je to tužší jako panacotta, ale furt nadýchané jako mousse 😀 i proto tomu říkají fudgesicle, což je pro mě nepřeložitelná věc (tedy nevím jak přesně to přeložit do češtiny) a přitom to vystihuje strukturu 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.