14 dnů ke změně života

14 dnů ke změně životaVánoce jsou svátky klidu, míru, ale také obdarovávání se. S Michalem Turnou, autorem Grasa.cz, jsme se rozhodli už před nějakým časem udělat malou publikaci, která by mohla pomoci všem mudlům (tedy, pardon, neolitikům, kteří zatím až tak nevěří na naše paleolitická kouzla a čáry). Myšlenka byla předat ucelený soubor, kde Vás nebudeme až tak zatěžovat sliby natož mraky teorie, ale rovnou přejdeme k činům. Jedná se tedy o publikaci, která nabízí jídelníček na nejméně 14 dní, sestavený tak, aby vyhovoval většině populace – tedy není až tak náročný (to je ten úhel pohledu,že?), recepty jsou ozkoušené a ověřené časem (ehm..ehm..většina) a dávají vše co byste potřebovali. Všechny živiny, dostatek energie na denní fungování, případně problémy s autoimunitními onemocněními a velký potenciál pro přizpůsobení (obměny stávajících jídel je rozšiřují až na neuvěřitelných 100 dnů!!, aniž byste jedli vždy to samé).

Takže prosím, sdílejte, stahujte, komentujte, jen do nás, přece jen to je prvotina a tak tam jsou nějaké ty mouchy, dokonalost sama to není, takže rádi si vyslechneme co pro příště jinak 😉

14 dnů ke změně života

6 thoughts on “14 dnů ke změně života

  1. Tak tohle je paráda. Chystám se od ledna opět najet na striktní paleo a tohle mi moc pomůže, inspirace není nikdy dost. Takže kluci díky, je to fakt skvělá práce!!! Hezký svátky:)

  2. tohle je senzační nápad. Já jsem paleo zkoušela , bohužel jsem u něj nevydržela. Myslím si, že prostě jsem na to moc aktivní a tak málo sacharidů mi nestačilo. A to jsem tukem opravdu nešetřila. Ale dalo mi to zase hodně poznatků. Třeba nebýt otrokem diety a stravovacích plánů. Možná se jednou k tomu vrátím a zvládnu tu změnu, kdy tělo pojede na tuky, ale momentálně na to nemám (asi jsem líná). Máte můj obdiv.

    • No, ale to je možná jen problém pochopení. Paleo jako takové vlastně vůbec neomezuje sacharidy, pokud to je glukóza a člověk ji spotřebuje. Je to prostě jeden z mýtů, je pravda, že to je povětšinou low-carb, ale to jen primárně pro ty co potřebují redukovat. Pro ty co potřebují mít slušné výdaje energie, to není reálné (ať už to živit jen z tuků nebo nedej bože proteinů). Proto jde o to, že každý by si to měl přizpůsobit podle sebe.
      Ketóza je pak úplně jiný příběh, ostatně já si stále myslím, že není úplně nejideálnější ji držet dlouhodobě, občas ty sacharidy potřebuje každý kvůli zefektivnění metabolismu.
      Ale jinak díky!

      • mě je to jasný, že glukozu k životu potřebuji. A je fakt, že nízkotučně se rozhodně nestravuji. Spíš jsem od palea přešla na sytém vyživujích tradic systémem nadace Weston A. Price.

  3. Výborný počin kluci, nicméně, když už se řeší botanicky arašídy, ani kešu nejsou ořechy…

    • Zdravím,

      díky a k tomu kešú, to je sice pravda, ale přece jen má blíže k ořechům než arašíd a vzhledem k tomu, že se až tak moc nevylučuje v majoritním paleo, nepřikládám tomu až takovou váhu – avšak je pravdou, že tam o tom není zmínka ačkoliv mohla být. Příště se tak určitě nestane 😉

      Metla

Leave a Reply

Your email address will not be published.