Takže burgery jsem už zde zkoušel přidávat různé a tentokráte bude houska zelenina – přímo tedy plátek rajčete také listy salátu. Jako vždy můžete volit náplň libovolnou od cibule, slaniny, vejce – možností je neskonale mnoho a podle toho jak Vám co chutná. Spojili jsme to dohromady výraznou avokádovo-koriandrovou omáčkou a přidali propečené houby a papriky. už nebudu více zdržovat, recepty je převzat odsud.
Čas receptu: příprava 10 minut, vaření 15 minut, grilování 20 minut
Suroviny na 8 burgerů (3 velké + 5 zbylých):
- burgery:
- 750 g krůtího prsa
- 1 pol lžíce mleté papriky
- 1 čaj lžíce soli
- ½ čaj lžíce cayennského pepře či chilli
- ½ čaj lžíce mletého pepře
- 1 čaj lžíce granulovaného česneku
- obloha:
- 1 velké rajče
- 1 little gem salát nebo jiný dle libosti
- 4 větší žampiony, na plátky
- 1 paprika, na nudličky
- trocha olivového oleje
- 3 plátky slaniny
- omáčka:
- 1 avokádo, zralé
- 1 citron, šťáva z něj
- 2 stroužky česneku
- pár snítek koriandru
Postup:
- Maso vložíte do mixéru nebo si pomelete.
- Smícháte s kořením a navlhčenýma rukama utvoříte burgery.
- Pokapejte olivovým olejem a nechte chvíli odstát.
- Na pánvi si na vypečte slaninu do křupava.
- K výpeku přidejte trochu olivového či jiného oleje a orestujte zeleninu.
- Omáčka: Rozmačkejte zralé avokádo s jemně nasekaným koriandrem a přidejte česnek a citronovou šťávu. Případně můžete celé rozmixovat na krém.
- Nahřejte gril a ogrilujte si první burgery.
- Na talíř vyložte omytý a osušený salát, na něj plátek rajčete.
- Přidejte čerstvý burger, potřete avokádovou omáčkou a přidejte slaninu a zeleninu a konzumujte.