Papriky plněné kysaným zelím

Papriky plněné kysaným zelímTohle jídlo jsem měl vždycky moc rád a poprvé jsem ho vyráběl až nedávno. Nedivte se divné barvě láku, ta je způsobena kokosovým cukrem, který má barvu jako třtinový. Každopádně jsem velmi zvědav, zda vyjdou dobře, protože se na ně moc těším a tak poprvé dávám recept, který ještě není otestován – doufám, že se za to pak nebudu moc stydět.

Čas receptu: příprava 45 minut

Suroviny na 4 x 700 ml:

  • 8-9 paprik
  • 0,5 kg kysaného zelí
  • 4-8 malých feferonek
  • cibule, na plátky
  • 250 ml octa
  • 3 pol lžíce soli
  • 4 vrchovaté pol lžíce kokosového cukru
  • 8-12 kuliček nového koření
  • 8-12 bobkových listů
  • 1 litr vody

Postup:

  1. Svařte ocet s vodou, solí a cukrem a nechte vychladnout.
  2. Omyjte papriky, feferonky a paprikám odkrojte vrch se stopkou a vyndejte jádro.
  3. Vycpěte papriku zelím a vložte do sklenice.
  4. Přidejte koření a feferonky a cibuli.
  5. Zalijte lákem a zavíčkujte.
  6. Zavařujte při 80°C 20 minut. Poté nechte vychladnout.

4 thoughts on “Papriky plněné kysaným zelím

  1. Převařené kysané zelí a to celé v octu, když původní recept je kysaná zelenina v láku? Genocida přátelských bakterií!

  2. Pingback: Lepivá vepřová žebra | Metlův Paleo/Primal food blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *