Tohle jídlo jsem měl vždycky moc rád a poprvé jsem ho vyráběl až nedávno. Nedivte se divné barvě láku, ta je způsobena kokosovým cukrem, který má barvu jako třtinový. Každopádně jsem velmi zvědav, zda vyjdou dobře, protože se na ně moc těším a tak poprvé dávám recept, který ještě není otestován – doufám, že se za to pak nebudu moc stydět.
Čas receptu: příprava 45 minut
Suroviny na 4 x 700 ml:
- 8-9 paprik
- 0,5 kg kysaného zelí
- 4-8 malých feferonek
- cibule, na plátky
- 250 ml octa
- 3 pol lžíce soli
- 4 vrchovaté pol lžíce kokosového cukru
- 8-12 kuliček nového koření
- 8-12 bobkových listů
- 1 litr vody
Postup:
- Svařte ocet s vodou, solí a cukrem a nechte vychladnout.
- Omyjte papriky, feferonky a paprikám odkrojte vrch se stopkou a vyndejte jádro.
- Vycpěte papriku zelím a vložte do sklenice.
- Přidejte koření a feferonky a cibuli.
- Zalijte lákem a zavíčkujte.
- Zavařujte při 80°C 20 minut. Poté nechte vychladnout.
Převařené kysané zelí a to celé v octu, když původní recept je kysaná zelenina v láku? Genocida přátelských bakterií!
ale nepochybuju o tom, že to je moc dobré.
No zda je to dobré se ještě uvidí a jsem ochoten provést změny v rámci menší genocidy, jen mě moc nenapadá jak.. poraď! 🙂
Pingback: Lepivá vepřová žebra | Metlův Paleo/Primal food blog