Jablečný koláč

Jablečný koláč s pekanovou krustouDnešní recept jsem bohužel neměl možnost vyzkoušet, protože ho snědli dřív než jsem se k němu mohl dostat. Ale pravdou je, že jsem byl opravdu moc daleko a ti co ho vyráběli si ho zasloužili více. Takže ho určitě budu zkoušet znova při nějaké další příležitosti. A proč ho tady vůbec dávám? Protože ho pomohla vyrábět má drahá polovička z receptu od Elany. Skládá se ze dvou receptů, jeden je pekanový korpus a druhá část je náplň z jablek.

Čas receptu: příprava 10 minut, pečení 55 minut

Suroviny na 1 koláč:

  • korpus:
  • 1 ½ hrnku pekanů (200 g)
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 1 pol lžíce kokosové mouky
  • náplň:
  • 3 velká jablka, na plátky
  • 1 pol lžíce arrowroot prášku
  • 1 pol lžíce skořice
  • 1 pol lžíce medu nebo kokosového cukru
  • 1 pol lžíce citronové šťávy

Jablečný koláč s pekanovou krustou před pečenímPostup:

  1. Namixujte najemno pekany a přimíchejte mouku, sůl a vejce.
  2. Do nízké formy na koláč vyložte těsto a pořádně přitlačte.
  3. V míse si smíchejte suroviny na náplň a promíchejte.
  4. Vyložte jablka dokola a do středu korpusu ve formě.
  5. Předehřejte troubu na 180°C a pečte 45-70 minut zakryté fólií. (Podle množství jablek)
  6. Poté pečte 10 minut bez fólie.

2 thoughts on “Jablečný koláč

  1. Dobrý den,
    nepíši zrovna svůj komentář k tomuto receptu, ale chci touto cestou poděkovat za Váš blog. Od dubna jsem se začala stravovat podle Palea a vaše recepty jsou pro mne alfou i omegou. V červnu se přidal i manžel a oba si tento způsob stravování nemůžeme vynachválit. Je to trochu náročnější na přípravu, ale už máme vychytané jídelníčky vždy na 14 dní dopředu, k tomu rozpis nákupu a funguje to. I když kupujeme kvalitnější a dražší věci než dříve, tak tím, že jsou přesně určené na jednotlivé recepty, tak nemáme žádné velké zbytky a skoro nic nevyhazujeme. Tak už se těším na další nové recepty.

    • Děkuji za komentář. Velmi si vážím a těsím se z toho, že recepty pomáhají a plní tak účel, kvůli kterému jsem s tím vůbec začal.
      Držím Vám palce, ať Vám to dlouho vydrží a budu se snažit přinést ještě další zajímavé recepty, které budete moc použít.
      S pozdravem,
      Metla

Leave a Reply

Your email address will not be published.