Pokud chcete mít šťavnaté maso s pěknou kůrčičkou, tato pečeně je ideální. Maso bude tak akorát propečené, měkké a chutě, které natáhne z česneku a cibule bude úplně dostačovat. Příprava není až tak dlouhé a hlavně, můžete pak kvůli toho, že pracujete s větším kouskem masa mít jídlo připravené na spoustu dní dopředu. Jako přílohu jsme si udělali jednoduchý salát z polníčku a další zeleniny. Výpek můžete zredukovat a přelít, ale já to nechal s nakrájeným masem přes noc v lednici, aby to pěkně natáhlo chutě.
Čas receptu: příprava 5 minut, pečení 60 minut
Suroviny na 4-6 porcí:
- 1 kg vepřové pleci, vcelku
- 1 velká cibule, nahrubo
- sůl, pepř, kmín
- 1 pol lžíce sádla
- 1 pol lžíce granulovaného česneku či prolisovaného
Postup:
- Omyju a osuším maso, zbavím přebytečného tuku či blán pokud tam jsou.
- Do pekáčku dám nahrubo nakrájenou cibuli a sádlo.
- Položím na vše maso a okořením solí, pepřem a kmínem.
- Předehřeju troubu na 160°C a peču hodinu. Občas podléváme a v polovině obrátíme.
- Pokud jste chtěli použít česnek, přidejte ho po obrácení, aby se moc nezpekl, pokud chcete, můžete ho přidat i na začátku, ale pak tedy spíše celý nebo plátky na dno pekáčku.
- Pokud chcete silnější kůrku, můžete zvednout teplotu na posledních pár minut.
wau, mňam 🙂
Děkuji 🙂
dík jdu na to