Pečený banán s datlemi a vlašskými ořechy

Pečené banány plněné vlašáky a datlemiRecepty na banány na tisíc způsobů asi ocení každý. Tento jsme si připravili na snídani, nevyžaduje moc péče a příprava není také nijak složitá. Dochucením si pak můžete udělat spousty kombinací a servírovat přímo v banánech také není nutné, jen to vypadá trochu víc zajímavěji. Syté to je velmi a pokud by Vám to nestačilo, tak si přidejte trochu kokosového oleje nebo másla. Recept jsme si vypůjčili odsud.

Čas receptu: příprava 5 minut, pečení 25 minut

Suroviny na 2 porce:

  • 4 banány
  • 2 hrsti vlašských ořechů, nahrubo
  • 4 datle nebo 1 pol lžíce datlové pasty
  • trocha vody

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180°C a vyložte si plech pečícím papírem.
  2. Na ten položte banány. Pokud nemáte hotovou datlovou pastu, tak dejte datle do misky s vařící vodou a přikryjte je hliníkovou fólií nebo nějakým uzávěrem. Pokud máte pastu hotovou, přidejte k vroucí vodě a rozmíchejte vidličkou dokud nebudete mít hustou pastu.
  3. Po patnácti minutách vyndejte datle a přidejte ořechy, otočte banány.
  4. Pečte dalších 5-10 minut dokud nebudou slupky banánů černé.
  5. Vyndejte z trouby a nechte minutku vychladnout, nakrojte z vrchní strany, klidně do celé hloubky.
  6. Potřete datlovou pastou a posypte ořechy, případně ještě dochuťte kořením a přidejte tuk.

Banány s ořechy na plechu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *