Takovéto obyčejné jídlo by snad nestálo za zmínku, pokud by nešlo taky o tu přílohu. Tentokráte jsem si dal i nějakou tu práci se zdobením, aby na to bylo hezké se podívat alespoň…
Čas receptu: příprava 10 minut, vaření 40 minut, příloha 15 minut
Suroviny na 2 porce:
- 2 krkovičky (my jsme měli s kostí asi tak 450 g)
- 1 velká cibule, nahrubo
- 6 žampiónů, na plátky
- hrst sušených hub
- kmín
- sůl, pepř
- tuk
Postup:
- Na pánvi rozpustím trochu kokosového oleje a dám osmažit cibulku.
- Když začne měknout, přihodím maso a mírně opeču z obou stran.
- Okořením, přihodím houby a podliji asi tak šálkem vody.
- Nechám dusit asi půl hodiny.
Na přílohu budeme potřebovat:
- hlávku květáku
- trochu muškátového květu (dle chuti, samozřejmě jde dochutit i jinak)
- trochu másla, na zjemnění, není však třeba
- sůl
- pažitka
Postup:
- Nechám v osolené uvařit květák do měkka (asi tak 10 minut, záleží kde vaříte)
- Sliju vodu, zcedím a pořádně vyždímám vodu. Pokud můžu, tak přihodím máslo a rozmixuju do požadované konzistence.
- No a podáváme!
Na dozdobení jsem přidal i trochu čerstvé pažitky a co se týče muškátového květu, ten jsem tam dal jen tak na zkoušku, moc nemám zkušenosti s tímhle kořením, takže si můžete udělat jakékoliv varianty kaše, protože květák sám o sobě nemá téměř žádnou výraznou chuť a pokud Vám jen tak nejede, trocha kari určitě pomůže 😉 No a samozřejmě, maso můžete vyměnit za jiné, tohle mi jen zůstalo v mražáku a měl jsem na něj chuť a houby nemusí být žampiony, klidně použijte cokoliv jiného a čerstvého.