Protože k paleu patří hodně rybiček, tak tady je další rybí recept. Vychází z tohoto receptu a přidán byl čerstvý chřest, ačkoliv není jeho sezóna, určitě to pro mě jako asi třetí zkušenost s ním v životě za to stálo.
Čas receptu: příprava 10 minut, chřest 15 minut, treska max 10 minut
Suroviny na 2 porce:
- 0,5 kg tresky
- 1 hrnek čerstvého koriandru
- 2 zralá kiwi
- 1 stroužek česneku, oloupaný
- 100 ml kokosového krému
- máslo
- svazek chřestu
- pepř
- citron, jeden tlustší plátek + šťáva
Postup:
- Chřest oloupeme pokud je větší a stará. Vložíme do vřící vody, ve které jsme rozpustili trochu másla a plátek citronu.
- Vaříme do měkka asi tak 7-12 minut. Poté slijeme vodu.
- Připravíme si čatný, které se udělá mixováním oloupaného kiwi, koriandru zbaveného stonků, kokosového krému a česneku.
- Tresku osmažíme na másle z obou stran tak 5-7 minut.
- Podáváme přelité čatným a mírně opepříme rybu a zakápneme citronovou šťávou.
Pro příště bych asi dal méně koriandru, protože jsem ho tam měl celé jedno balení, což bylo mírně více než hrnekj a rozhodně česnek v tom byl cítit silně, takže možná jen polovinu stroužku, jinak spojené chutě vynikající a dal bych si hned znova, krásně svěží a jiná chuť než jsem zvyklý.