Treska s koriandro-kiwi čatným a chřestem

Treska s kiwi-koriandr čatným a chřestemProtože k paleu patří hodně rybiček, tak tady je další rybí recept. Vychází z tohoto receptu a přidán byl čerstvý chřest, ačkoliv není jeho sezóna, určitě to pro mě jako asi třetí zkušenost s ním v životě za to stálo.

Čas receptu: příprava 10 minut, chřest 15 minut, treska max 10 minut

Suroviny na 2 porce:

  • 0,5 kg tresky
  • 1 hrnek čerstvého koriandru
  • 2 zralá kiwi
  • 1 stroužek česneku, oloupaný
  • 100 ml kokosového krému
  • máslo
  • svazek chřestu
  • pepř
  • citron, jeden tlustší plátek + šťáva

Postup:

  1. Chřest oloupeme pokud je větší a stará. Vložíme do vřící vody, ve které jsme rozpustili trochu másla a plátek citronu.
  2. Vaříme do měkka asi tak 7-12 minut. Poté slijeme vodu.
  3. Připravíme si čatný, které se udělá mixováním oloupaného kiwi, koriandru zbaveného stonků, kokosového krému a česneku.
  4. Tresku osmažíme na másle z obou stran tak 5-7 minut.
  5. Podáváme přelité čatným a mírně opepříme rybu a zakápneme citronovou šťávou.

Pro příště bych asi dal méně koriandru, protože jsem ho tam měl celé jedno balení, což bylo mírně více než hrnekj a rozhodně česnek v tom byl cítit silně, takže možná jen polovinu stroužku, jinak spojené chutě vynikající a dal bych si hned znova, krásně svěží a jiná chuť než jsem zvyklý.

Leave a Reply

Your email address will not be published.