Lívanečky

Lívanečky s borůvkami, smetanou a džememNeděle je Estonský den palačinek a tak jsme si museli udělat naše lívanečky, protože konečně jsme na to měli správnou mouku a prostě kdo by mé zlaté a skvělé polovičce neudělal denně radost, že ? To, že jsou divně opálení je způsobeno naši dosluhující pánví (první nespokojenost s Tescomou) a indukční plotýnkou, kde smažit je téměř nadlidský výkon a velmi mě testuje v trpělivosti a invencích. Přidali jsme čerstvé bio borůvky z Uruguaye, kokosovou smetanu a medem doslazovaný malinový džem. Prostě bylo to skvělé, doporučuji a zde je můj velice oblíbený zdroj – Paleolifestyle.cz

Čas receptu: příprava 5 minut, smažení 20 minut

Suroviny na 10 lívanců:

  • 2 hrnky mandlové mouky
  • 2 pol lžíce medu
  • 3 vejce
  • ½ pol lžíce vanilkového extraktu
  • ¼ čaj lžíce prášku do pečení
  • ¼ čaj lžíce soli
  • 1 pol lžíce vlažné vody
  • kokosový olej

Postup:

  1. Smícháme sypké a tekuté suroviny odděleně.
  2. Ručně pak postupně přisypáváme sypké do tekutých a pořádně rozmícháváme.
  3. Rozehřejeme pánev a na ní kokosový olej a smažíme dokud se nám netvoří bublinky. Následně pak obracíme na druhou stranu (nebo dokud nevidíme, že nám hnědnou okraje zespodu)
  4. Servírujeme s ovocem, neslazeným džemem, smetanou .. atd.

2 thoughts on “Lívanečky

  1. Dobrý den 🙂
    Prosím prozraďte mi, kde si mohu koupit kokosovou smetanu či ,,zakysku,,? Děkuji
    Petra

    • Zdravím,
      no většina toho se dá jen vyrobit doma. Ale kokosovou smetanou se také nazývá tuhá část kokosového mléka, které se nechá odstát (případně ještě se prodávají v plechovkách kokosové krémy, ale ty bývají obvykle zahušťovány). Zbytek v plechovce by se pak mohl nazývat kokosovou vodou, ale není v tom smyslu, že to je nutně stejná kokosová voda, která by byla při rozseknutí čerstvého ořechu. Ta se prostě také zpeněží stáčením do plechovek a dalším prodejem. Zakysanou kokosovou smetanu pak neprodává zatím nikdo v ČR, ale jde snadno vyrobit doma.
      Metla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *