Skořicový šnek z lněné mouky

Hotoví šneciNejsem zastáncem toho, aby se peklo jen z mandlové mouky, když už se teda musí péct (což teda nemá být až tak často), proto je lepší zkoušet i další mouky a některé jsou prostě o hodně lepší co se týče chování v troubě, anebo i té výživné hodnoty. Nemluvě o tom, že značné části populace s jejich alergiemi je tento recept ještě více přínosným, protože se vyhýbá i vejcem. Jelikož se nebráním ani nijak práci s mikrovlnnou troubou, proto tady přidávám další z našich pokusů o ideální skořicový šnek, tentokráte úplně jinak než obvykle. Výhodou je jeho absolutně jiná struktura, je totiž velmi nadýchaný a chuťově nepodobný všem, které jsem doposud vyzkoušeli. Originální recept pochází odsud.

Čas receptu: příprava 10 minut, tepelná úprava 6 minut

Suroviny na 2 porce:

  • ¼ hrnku lněné mouky
  • ¼ hrnku vody
  • ⅓ hrnku kokosové mouky
  • 1 menší zralý banán
  • ½ čaj lžíce jedlé sody
  • špetka soli
  • 1 pol lžíce medu
  • 1 pol lžíce kokosového oleje, roztopeného
  • náplň:
  • 1 pol lžíce kokosové oleje, roztopeného
  • 1 pol lžíce skořice
  • 1 pol lžíce medu

Zarolované před 'pečením'

Postup:

  1. V míse si smíchejte vodu s lněnou moukou a vytvořte kompaktní hmotu.
  2. Vmíchejte zbytek surovin a vytvořte těsto.
  3. Přendejte na pečící papír a vyválejte obdélník asi 15×20 cm. Musí být dost tenký.
  4. Smíchejte si v misce směs na náplň a potřete rovnoměrně těsto.
  5. Zarolujte a rozkrojte příčně na polovinu a mělo by Vám vyjít asi tak 10 cm dlouhé srolované těsto.
  6. Dejte do mikrovlnné trouby na maximum na zhruba 3 minuty. (Případně pečte 15-20 minut při 180°C)

Příprava těsta na šneka

Leave a Reply

Your email address will not be published.