Jak jsem již v předchozím receptu uvozoval, dnes na něj trochu navážeme. Základní surovinou pro dnešní recept je toastový chleba, mírně opečený ať už v topinkovači či na pánvičce a k tomu něco dalšího, avšak samozřejmě to půjde i s téměř jakýmkoliv jiným. Směs, kterou si k tomu přidáte si můžete připravit buď den dopředu ať ušetříte čas ráno nebo ji vytáhnout z mražáku. Je to variace na tradiční ďábelské toasty, určitě nenáviděnou pochutinu většiny ‘světových’ kuchařů. Můžete si tam například přidat houby a udělat si z toho flamendra, nebo různé varianty pikantní směsi či klidně vyloučit úplně. Může se to provést jako vegetariánská pokrm, ale klidně i s libovolným masem na nudličky či mletým.
Čas receptu: příprava 10 minut, vaření 15 minut
Suroviny na 6 porcí:
- 3 rajčata, nadrobno
- 2 bílé papriky, nadrobno
- 100 g slaniny, nadrobno
- 1 cibule, nadrobno
- 1 chilli paprička, nadrobno
- 4 stroužky česneku, nadrobno
- sůl, pepř
- 1 pol lžíce libovolného tuku
- 200 g masa na nudličky či mletého
- voda
Postup:
- Na rozehřáté pánvi na tuku osmažíme cibulku a česnek s chilli dozlatova.
- Pokud používáme maso, přidáme a necháme zatáhnout či v případě mletého zšednout.
- Okořeníme a přidáme zbytek zeleniny.
- Dusíme asi 10 minut, dokud vše nezměkne. Pokud se vyvaří šťáva podlijeme vodou.
- Opečeme si topinky a směs dáme na ně, konzumujeme.