Pikantní směs na topince

Pikantní směs na topinceJak jsem již v předchozím receptu uvozoval, dnes na něj trochu navážeme. Základní surovinou pro dnešní recept je toastový chleba, mírně opečený ať už v topinkovači či na pánvičce a k tomu něco dalšího, avšak samozřejmě to půjde i s téměř jakýmkoliv jiným. Směs, kterou si k tomu přidáte si můžete připravit buď den dopředu ať ušetříte čas ráno nebo ji vytáhnout z mražáku. Je to variace na tradiční ďábelské toasty, určitě nenáviděnou pochutinu většiny ‘světových’ kuchařů. Můžete si tam například přidat houby a udělat si z toho flamendra, nebo různé varianty pikantní směsi či klidně vyloučit úplně. Může se to provést jako vegetariánská pokrm, ale klidně i s libovolným masem na nudličky či mletým.

Čas receptu: příprava 10 minut, vaření 15 minut

Suroviny na 6 porcí:

  • 3 rajčata, nadrobno
  • 2 bílé papriky, nadrobno
  • 100 g slaniny, nadrobno
  • 1 cibule, nadrobno
  • 1 chilli paprička, nadrobno
  • 4 stroužky česneku, nadrobno
  • sůl, pepř
  • 1 pol lžíce libovolného tuku
  • 200 g masa na nudličky či mletého
  • voda

Postup:

  1. Na rozehřáté pánvi na tuku osmažíme cibulku a česnek s chilli dozlatova.
  2. Pokud používáme maso, přidáme a necháme zatáhnout či v případě mletého zšednout.
  3. Okořeníme a přidáme zbytek zeleniny.
  4. Dusíme asi 10 minut, dokud vše nezměkne. Pokud se vyvaří šťáva podlijeme vodou.
  5. Opečeme si topinky a směs dáme na ně, konzumujeme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.