Recepty na banány na tisíc způsobů asi ocení každý. Tento jsme si připravili na snídani, nevyžaduje moc péče a příprava není také nijak složitá. Dochucením si pak můžete udělat spousty kombinací a servírovat přímo v banánech také není nutné, jen to vypadá trochu víc zajímavěji. Syté to je velmi a pokud by Vám to nestačilo, tak si přidejte trochu kokosového oleje nebo másla. Recept jsme si vypůjčili odsud.
Čas receptu: příprava 5 minut, pečení 25 minut
Suroviny na 2 porce:
- 4 banány
- 2 hrsti vlašských ořechů, nahrubo
- 4 datle nebo 1 pol lžíce datlové pasty
- trocha vody
Postup:
- Předehřejte troubu na 180°C a vyložte si plech pečícím papírem.
- Na ten položte banány. Pokud nemáte hotovou datlovou pastu, tak dejte datle do misky s vařící vodou a přikryjte je hliníkovou fólií nebo nějakým uzávěrem. Pokud máte pastu hotovou, přidejte k vroucí vodě a rozmíchejte vidličkou dokud nebudete mít hustou pastu.
- Po patnácti minutách vyndejte datle a přidejte ořechy, otočte banány.
- Pečte dalších 5-10 minut dokud nebudou slupky banánů černé.
- Vyndejte z trouby a nechte minutku vychladnout, nakrojte z vrchní strany, klidně do celé hloubky.
- Potřete datlovou pastou a posypte ořechy, případně ještě dochuťte kořením a přidejte tuk.