M&M’s sušenky s vločkami

M&M's sušenkyJednou za čas pečeme doma něco, co není paleo, a to z mnoha důvodů. Většinou je to však, že je to levnější a taky ne všichni by ocenili paleo dobroty, vím, zní to zvláštně, ale někomu to prostě přes nos neprojde. Po mých pokusech s makrónky pro mé bývalé kolegy v práci se to až tak nevyvedlo, ale hlavně jsem ani nezvládl nijak zdokumentovat. Při těchto sušenkách jsem pár fotek ulovil a tak se s nimi podělím. Jak již bylo párkrát zde řečeno, recepty označuji tagem, takže se dneska nedivte, že to není paleo, ne vše zde je takové. Prostě není to paleo a tečka, nahradit suroviny se zde dá tak těžko, že to beru jako nesmysl zkoušet. Recept jsme použili tento a upřímně, i část jsme jich snědli a netěšíme se na následky! A pokud byste náhodou narazili na mini M&M’s, byla by to výhra, velké se tam dost často lámou, roztopí a nedáte jich do jedné sušenky tolik, ale nevím zda se v Evropě vůbec prodávají.

Čas receptu:

Suroviny na 40 menších sušenek:

  • 115 g nesoleného másla, měkkého
  • 100 g třtinového cukru
  • 40 g cukr krupice
  • 1 vejce
  • 2 čaj lžíce vanilkového extraktu
  • 125 g hladké mouky
  • 140 g vloček
  • 100 g M&M’s
  • ½ čaj lžíce jedlé sody
  • ¼ čaj lžíce soli

Postup:

  1. Rozmixujte oba cukry s máslem a smíchejte v jednu hmotu.
  2. Přidejte vejce a vanilku a nechte míchat asi dvě minuty, občas setřete těsto ze stěn.
  3. V míse smíchejte suché ingredience, kromě M&M’s a promíchejte je rovnoměrně.
  4. Vmíchejte suché ingredience za pomalého míchání do mokrých.
  5. Nakonec zapracujte do těsta M&M’s například s pomocí lžíce.
  6. Odložte do lednice na 30 minut.
  7. Vyložte si pečícím papírem pečící nádoby a předehřejte troubu na 160°C.
  8. Vytvořte z těsta kuličky a poté přimáčkněte na placku a uložte na pečící papír.
  9. Dozdobte částí M&M’s přimáčknutím do těsta.
  10. Pečte 8-9 minut do velmi lehké hnědé na stranách. Střed by mohl být ještě docela měkký,
  11. Nechte vychladnout a poté konzumujte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.