Minestrone, původně tedy jednoduchá polévka chudých je vlastně bohatá polévka z sezónní zeleniny. My jsme si ji však udělali v hodně bohatším stylu. Nejdříve jsem si udělal trochu hustší vývar z hovězích žeber a z těch jsem následně obral trochu masa a rozdělil na vlákna. Přidali jsme zeleninu, která relativně odpovídá sezóně a poté to pěkně povařili. Zeleninu jsem nepasíroval (samozřejmě jen část, ne celou, pokud byste to chtěli dělat), rajčata jsem neloupal, ale pro lepší vzhled a bez případného rušivého vlivu to můžete provést. Přidat tam můžete klidně i další zeleninu jako zelí, normální kapustu, cuketu, brokolici, jarní cibulku a hlavně, pro ty co nejíte paleo, či občas si dáte něco mimo – k tomuto jídlu prostě patří fazole.
Čas receptu: příprava 10 minut, vaření 25 minut
Suroviny na 2 porce:
- 1 velká cibule, nahrubo
- 3 mrkve, nahrubo
- 3 řapíky řapíkatého celeru, nahrubo
- 2 velká rajčata, bez středů a semínek, můžou být i oloupaná, na hrubé kostky
- pár růžičkových kapustiček, na čtvrtky
- pár růžiček květáku
- 1 pol lžíce tuku
- 1 litr vývaru nebo vody
- 1 čaj lžíce soli
- maso
Postup:
- Na tuku orestujeme cibuli, mrkev a celer doměkka (asi 3 minuty).
- Přidáme zbytek zeleniny a zalijeme vodou či vývarem.
- Vaříme 15-20 minut.
- Poté dochutíme solí a pepřem a podáváme.