Takovýto recept byste určitě nečekali pozdě při pátku, ale třeba na něj ráno dostanete chuť a skočíte si koupit čerstvý vodní meloun dokud ho ještě mají na trhu či v blízkém obchodě. Recept pochází odsud, je mírně upraven, protože náš meloun už byl trochu starší a hodně pustil šťávu při krájení. A tak jsme ji už nedodávali při výrobě. Avšak podívejte se na původní recept, množství surovin a tam by se určitě voda oplatila, aby to vytvořilo ne až tak hustou směs.
Čas receptu: mražení 2+ hodiny, příprava 10 minut
Suroviny na 2 porce:
- 1 hrnek vypeckovaného melounu, na kostky
- ¼ banánu, mraženého
- 1 pol lžíce medu (dejte více banánu pro whole30 a vynechejte med)
- šťáva a kůra jedné limety
- trocha vody
- chia semínka a máta, na ozdobu
Postup:
- Nakrájejte meloun, vypeckujte a dejte do igelitového sáčku do mražáku.
- To samé udělejte s banánem.
- Až Vám zmrzne, vyndejte obojí a dejte do mixéru, přidejte zbytek surovin a chvíli nechte mixovat.
- Podávejte! Například jako my s mátou a chia semínky.