Květákovo-brokolicové karbanátky

Karbanátky z květáku, brokolice a sýruPlacičky různých druhů se hodí jako příloha anebo také jako samostatné jídlo. Stačí vlastně nasekat jakoukoliv zeleninu, dát k tomu nějaký tmel a může se smažit. V našem případě šlo o květák a brokolici, které samy o sobě jsou vynikající zeleninou obsahující spoustu hodnotných složek a jako pojivo se použilo vejce a trocha mouky. Recept jsem našel zde a přidáním sýru se z něj vytvořil ještě zajímavější než by byl původní. Pro paleo verzi stačí snadno vynechat sýr, který tam není nutně třeba.

Čas receptu: příprava 10 minut, smažení 20+ minut

Suroviny na 10 karbanátků:

  • 1 hrnek květáku, na růžičky
  • 1 ½ hrnku brokolice, na růžičky
  • 100 g sýra, nahrubo (použil jsem Goudu)
  • 2-3 vejce
  • 1 pol lžíce kokosové mouky
  • sůl, pepř
  • tuk

Karbanátky na olejiPostup:

  1. Rozeberte květák a brokolici na růžičky, můžou zůstat i kousky stonků až tak moc to nevadí.
  2. Dejte do mixéru se sýrem a nasekejte na jemno.
  3. Přidejte vejce a koření a pořádně rozmíchejte, tak aby se Vám vše lepilo, když tak přidejte vejce.
  4. Na pánvi si rozehřejte tuk dle Vaší libosti a utvořte pomocí lžíce placičky.
  5. Osmažte je z obou stran dozlatova (cca 3 minuty na stranu).

Leave a Reply

Your email address will not be published.