Ryby jsou součástí mého jídelníčku velmi dlouho a přitom jsou tak potřebné, výživné a chutné. Pokaždé si můžete prostě dát unikátní a lahodné jídlo a přitom nemusíte nikdy jíst nic dvakrát. Člověk nemusí vymýšlet složité a rafinované chutě, stačí jedna, dvě a to je vše co potřebujete. Rychlou přípravou na grilu si tak zaručíte, že Vaše čerstvá ryba bude kdykoliv po ruce a na talíři a to opravdu v minimálním čase.
Čas receptu: příprava 5 minut, grilování 6 minut, vaření 7 minut
Suroviny na 2 porce:
- 2 filety lososa
- 2 pol lžíce hořčice
- 1 pol lžíce medu
- 1 čaj lžíce kopru, sušeného nebo 1 pol lžíce čerstvého nadrobno
- sůl
- pár mrkví, na kolečka nebo špalíky
- pepř
- tuk
Postup:
- Připravíme si marinádu z medu, hořčice a kopru.
- Omyté a osušené filety lososa potřeme marinádou
- Posolíme a dáme grilovat na zhruba 3 minuty.
- Na pánvi na rozehřátém tuku začnete restovat mrkev.
- Přidejte pepř, případně i kmín a opékejte tak 5-8 minut, dokud mírně nezměknou.
- Poté podávejte s grilovaným lososem.
dnes si to dam na obed, 🙂 dik za inspiraciu
Recept má pouze 4 body? Přijde mi nedokončený …
Zdravím,
zdá se nedokončený může, ale ono tam fakt nic jiného není třeba, přece jen jde o recept co celkově zabere asi 15 minut.
Rozepsal jsem to však do více kroků, ať je to trochu jasnější.
Metla