Medový losos s hořčicí a koprem

Losos v medovo koprovém kabátkuRyby jsou součástí mého jídelníčku velmi dlouho a přitom jsou tak potřebné, výživné a chutné. Pokaždé si můžete prostě dát unikátní a lahodné jídlo a přitom nemusíte nikdy jíst nic dvakrát. Člověk nemusí vymýšlet složité a rafinované chutě, stačí jedna, dvě a to je vše co potřebujete. Rychlou přípravou na grilu si tak zaručíte, že Vaše čerstvá ryba bude kdykoliv po ruce a na talíři a to opravdu v minimálním čase.

Čas receptu: příprava 5 minut, grilování 6 minut, vaření 7 minut

Suroviny na 2 porce:

  • 2 filety lososa
  • 2 pol lžíce hořčice
  • 1 pol lžíce medu
  • 1 čaj lžíce kopru, sušeného nebo 1 pol lžíce čerstvého nadrobno
  • sůl
  • pár mrkví, na kolečka nebo špalíky
  • pepř
  • tuk

Postup:

  1. Připravíme si marinádu z medu, hořčice a kopru.
  2. Omyté a osušené filety lososa potřeme marinádou
  3. Posolíme a dáme grilovat na zhruba 3 minuty.
  4. Na pánvi na rozehřátém tuku začnete restovat mrkev.
  5. Přidejte pepř, případně i kmín a opékejte tak 5-8 minut, dokud mírně nezměknou.
  6. Poté podávejte s grilovaným lososem.

3 thoughts on “Medový losos s hořčicí a koprem

    • Zdravím,

      zdá se nedokončený může, ale ono tam fakt nic jiného není třeba, přece jen jde o recept co celkově zabere asi 15 minut.
      Rozepsal jsem to však do více kroků, ať je to trochu jasnější.

      Metla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *