Další recept z mé dílny, takový všehochuť koláč namíchaný z různých skvělých ingrediencí, kde hlavní složkou je masová směs a pórek. Přidal jsem pro ozvláštnění ještě další suroviny do směsi, například houby a rajčata, aby to bylo více šťavnaté, ale také překrylo mírně i chuť pórku. Pokud volíte verzi se sýrem, vyberte si nějaký trochu tučnější.
Čas receptu: příprava 15 minut, vaření 20 minut, pečení 20 minut
Suroviny na 4 porce:
- 400 g hovězího masa, mletého
- 4 rajčata, nadrobno
- 4 žampiony
- 1 cibule, nahrubo
- chilli
- 1 pórek, na kolečka
- 2 vejce
- 100g sýra, nastrouhaného
- sůl, pepř
Postup:
- První si udělám masovou směs – na oleji osmahnu cibuli a poté přidám maso.
- Až maso zšedne přidám chilli, sůl, pepř a žampiony s rajčaty.
- Dusíme asi 15-20 minut pod poklicí.
- Připravím si troubu na 160°C a masovou směs dám na zapékací mísu. Smíchám s pórkem rozšlehaným vejcem. Případně posypu sýrem.
- Zapékám asi 20 minut, poté servíruji.