No takže zase něco rychlého a jednoduchého, co byste ode mě taky mohli čekat, že ? Tohle je asi jedno z mála jídel co mi fakt chybělo, těstoviny carbonara. A přitom je to tak jednoduché a paleo! Drobná změna je nutná na pozici těstovin, ale jinak to je to pravé .. ořechové ..
Čas receptu: příprava 10 minut, vaření 10 minut
Suroviny na 1 porci:
- ½ cukety, na tlustší nudličky
- 1 vejce
- 80 g slaniny, na nudličky
- 50 g sýra, nastrouhaný (není nutný)
- sůl, pepř
Postup:
- Na rozehřátou pánev hodím slaninu a smažím do křupava.
- Mezitím si rozmíchám vejce a sýr, osolím.
- Cuketu jsem dal do osolené vroucí vody asi na 4-5 minut, nechtěl jsem je mít úplně rozvařené.
- Zcedím cuketu a přihodím ‘nudle’ na pánev k slanině a trochu promíchám, přidám trochu vlažné vody od ‘nudlí’.
- Vypnu ohřev a přidám vejce, pořádně promíchám, ale s citem, aby se mi ‘nudle’ nepolámaly. (Nejlépe kleštěmi na špagety promíchávám, tak aby se vejce ohřály, ale nesrazily, jak jde vidět trochu na mé fotce)
- Před podáváním popráším čerstvým pepřem a trochou sýra.
Na poprvé, když jsem to připravoval, tak jsem z toho udělal díky velmi tenkým špagetám omeletu :-), ale na podruhé jsem použil širší mandolínu (tloušťka nudlí asi 0,5 cm) a už to šlo o mnoho lépe, i mnohem lépe se ždímaly a pak nepřebyla voda. Čas přípravy na tuto jednu porci je menší určitě než na 2+, kvůli krouhání, což z toho dělá velmi rychlé jídlo. Jako sýr jsem použil goudu, ale spíš by se hodil parmezán.
Doporučuji přidat trochu česneku… Také není nutné cuketu bokem vařit, ale je možno ji přidat ke slanině a restovat spolu s ní.
Nad tím nevařením cukety jsem taky uvažoval a rozhodně bych to pro příště udělal.
Česnek normálně dávám, nevím proč mi tentokráte vypadl z hlavy.
Každopádně děkuji za odezvu a vlastní zkušenosti!
Skvělý jednoduchý rychlý recept pro moje cukety v lednici, zítra jdu do něj! 🙂