Neděle je Estonský den palačinek a tak jsme si museli udělat naše lívanečky, protože konečně jsme na to měli správnou mouku a prostě kdo by mé zlaté a skvělé polovičce neudělal denně radost, že ? To, že jsou divně opálení je způsobeno naši dosluhující pánví (první nespokojenost s Tescomou) a indukční plotýnkou, kde smažit je téměř nadlidský výkon a velmi mě testuje v trpělivosti a invencích. Přidali jsme čerstvé bio borůvky z Uruguaye, kokosovou smetanu a medem doslazovaný malinový džem. Prostě bylo to skvělé, doporučuji a zde je můj velice oblíbený zdroj – Paleolifestyle.cz
Čas receptu: příprava 5 minut, smažení 20 minut
Suroviny na 10 lívanců:
- 2 hrnky mandlové mouky
- 2 pol lžíce medu
- 3 vejce
- ½ pol lžíce vanilkového extraktu
- ¼ čaj lžíce prášku do pečení
- ¼ čaj lžíce soli
- 1 pol lžíce vlažné vody
- kokosový olej
Postup:
- Smícháme sypké a tekuté suroviny odděleně.
- Ručně pak postupně přisypáváme sypké do tekutých a pořádně rozmícháváme.
- Rozehřejeme pánev a na ní kokosový olej a smažíme dokud se nám netvoří bublinky. Následně pak obracíme na druhou stranu (nebo dokud nevidíme, že nám hnědnou okraje zespodu)
- Servírujeme s ovocem, neslazeným džemem, smetanou .. atd.
Dobrý den 🙂
Prosím prozraďte mi, kde si mohu koupit kokosovou smetanu či ,,zakysku,,? Děkuji
Petra
Zdravím,
no většina toho se dá jen vyrobit doma. Ale kokosovou smetanou se také nazývá tuhá část kokosového mléka, které se nechá odstát (případně ještě se prodávají v plechovkách kokosové krémy, ale ty bývají obvykle zahušťovány). Zbytek v plechovce by se pak mohl nazývat kokosovou vodou, ale není v tom smyslu, že to je nutně stejná kokosová voda, která by byla při rozseknutí čerstvého ořechu. Ta se prostě také zpeněží stáčením do plechovek a dalším prodejem. Zakysanou kokosovou smetanu pak neprodává zatím nikdo v ČR, ale jde snadno vyrobit doma.
Metla