U nás doma většinou vařím či chystám jídlo já, ale občas se do kuchyně dostane drahá polovička a vždy to stojí za to. Tentokrát jsem ji inspiroval k používání římského kmínu, který se stal našim téměř nejčastěji používaným kořením. A další naší velmi oblíbenou pochutinou se stalo kaki alias persimon. Ovoce vystupující pod mnoha názvy, u nás dostupné v podobě odrůdy, kterou by v Asii spíše použili na vaření než k přímé spotřebě, ale to nám až tak nevadí. Drahá polovička zkombinovala všechny oblíbené ingredience a bylo jídlo na světě. A protože kaki jsem začal používat až letos, přidávám si ho do Výzvy podle Nikki.
Čas receptu: příprava 10 minut, restování 10 minut
Suroviny na 2 porce:
- 1 kaki, na měsíčky
- 1 avokádo, na měsíčky
- 2 kuřecí stehenní řízky, na malé kousky
- 2 mandarinky, na měsíčky
- dvě hrsti salátu
- pár vlašských ořechů
- pár cherry rajčat
- 2 čaj lžíce římského kmínu
- tuk
- sůl, pepř
Postup:
- Na pánvi na tuku osmažte dozlatova kuřecí kousky a přidejte koření.
- Mezitím si nakrájejte ovoce a nachystejte salát.
- Teplé maso přidejte k nachystanému salátu a přidejte i výpek.
to vyzera fajn 🙂
Tak to bych tu teď potřebovala.:-)