Minutky, které si můžete připravit kdykoliv z malého množství surovin jsou neocenitelné. Zvláště pokud jsou to ingredience, které máte neustále doma či jsou velmi snadno dostupné ve vysoké kvalitě. Tento recept si můžete marinovat i delší dobu, ale klidně stačí 10 minut, protože limeta je velmi výrazná a dodá dostatek chuti i po pár minutách. Recept jsme našli v F.O.O.D. magazínu pro měsíc květen. Na základě jejich rady bych příště i přidal při smažení plátky limety, vypadají skvěle a přidají trochu výraznější chuti. Jako přílohu jsme zvolili brokolicovou rýži, tedy nadrobno nasekanou brokolici jsme chvíli podusili s trochou marinády a soli v mikrovlnce. Vše hotovo ani ne za půl hodiny a to nejvíc času zabere marinování.
Čas receptu: příprava 5 minut, marinování 10+ minut, smažení 5-8 minut
Suroviny na 2 porce:
- 2 kuřecí prsa, bez kůže, rozkrojené na poloviny podélně či naklepané na stejnou tloušťku
- 1 limeta, kůra + šťáva
- 1 pol lžíce olivového oleje
- 1-2 snítky rozmarýnu
- sůl, pepř dle chuti
- 1 čaj lžíce libovolného tuku (sádlo, kokosový olej, olivový olej, atd.)
Postup:
- Připravte si kuřecí prsa tak, aby byla zhruba stejně tlustá, buď tedy překrojit podélně s podložkou na poloviny nebo naklepat.
- Oškrábejte kůru z jedné limety do misky, přidejte k ní šťávu, olivový olej a sůl a pepř.
- Dejte do uzavíratelného sáčku či krabičky, promíchejte a nechte alespoň 10 minut marinovat.
- Rozehřejte na pánvi 1 čaj lžíci oleje, maso ještě pořádně namočte v marinádě a osmažte z obou stran dozlatova. Přidejte rozmarýn.
- Podávejte s libovolnou přílohou.
díky za skvělé recepty, přeposílám často známým 🙂 mladí by žádali, jestli je možno označit nějak ty ,,rychlé,, recepty ?
Zdravím,
no to bych možná i mohl. Díky za nápad!
Metla