Po menší pauzičce, se přidává další recept, tentokráte inspirovaný švédskou kuchyní a jednou z tradičních pochutin – kaldolmary, ale značně upravený kvůli paleu, chutnalo to samozřejmě výtečně a tak jdeme na to ..
Čas receptu: příprava 10 minut, vaření 15 minut, pečení 30 minut
Suroviny na 6 kusů – cca 3 porce:
- 300 g mletého masa
- libovolné koření – my použili muškátový květ, tymián, sůl, pepř a mix na špagety (česnek, cibule, tomata),
- 6 listů hlávkové kapusty
- hrst sušených hub,
- 1 cibule, nahrubo
- tuk
Postup:
- V osolené vodě povařím chvíli všechny listy, tak aby byly ponořeny co možná nejvíce a pak dám odkapat, poté vykrojím hrubé stonky.
- Na vyhřátou pánev dám trochu tuku a osmažím cibulku do průhledna, přidám maso dělám dokud vše není hotovo a poté okořením.
- Naplním listy a zabalím je. Položím do pekáčku či misky a nechám na 180°C péct asi půl hodiny.
Samozřejmě plnit se to dá čímkoliv a zabalit tam prostě jde cokoliv a nemusí se to dělat jen do kapusty, ale my to dělali podle inspirace pravými kaldolmary, takže proto to je takovéto 😉