Dnešní recept je něco, na čem jsem si pochutnali nedávno, protože milujeme indická jídla, jedno z prvních, které jsme jako paleo museli zkusit bylo tohle. Inspiraci jsme si vzali z Strictly Paleo..ish blogu a na přílohu Civilized Caveman.
Čas receptu: příprava 10 minut, vaření 15 minut, příloha 20 minut
Suroviny na 3 porce:
- 300 g kuřecího masa, použili jsme stehna bez kosti
- 1 ½ cibule, v našem případě půlka byla z červené, jedna z žluté
- 1 červenou kapii
- 3 stroužky česneku
- chilli, dle chuti
- množství Indické kořenící směs (Tandoori Masala – koriandr, sůl, řecké seno, cibulový prášek, pepř, chilli, česnekový prášek, skořice, kmín, zázvor, hřebíček, bobkový list, muškatový ořech, celerový prášek, kardamon, citronový olej),
- 1 citrón, šťáva
- hrst kešu ořechů nesolených,
- půlka konzervy kokosového mléka (200 ml)
- půlka konzervy krájených rajčat (200 ml)
Postup:
- Na rozehřátém oleji osmažíme cibuli do průhledna a poté přidáme maso. Restujme dokud není maso hotové.
- Přidáme kokosové mléko, rajčata a kešu, citrónovou šťávu a promícháme. Necháme probublávat asi tak pět minutek.
- Podáváme.
A na přílohu budeme potřebovat:
- ½ hlávky květáku
- ½ hrnku kokosu
- půl hrnku sekaných mandlí
- 1 mango
- kokosový olej
- špetka soli
Příprava:
- Nasekáme mandle, květák a mango na velikost rýže.
- Vezmeme mandle a květák, smícháme s kokosem a na rozehřátém oleji na pánvi opečeme.
- Po pěti minutách restování přidáme mango a děláme dokud vše jemně nezhnědne.
Koření a příloha jsou samozřejmě to co si můžete určit, chuť je skvělá a těším se, až si to zase někdy zopakujeme 🙂 Chuť kokosového oleje při přípravě jídla nádherně ozvláštnila chuť a krásně provoněla.
Happy I could inspire! 🙂
Best Regards,
Strictly Paleo…ish!
Thanks! Was trying to find real source of this recipe and I guess I found it right. Will browse more to see what nice you have there what we can use 😉 Cheers!
That makes me happy to hear, hope you’ll find something you like!