Indický kotlík s květákovým kuskusem

Dnešní recept je něco, na čem jsem si pochutnali nedávno, protože milujeme indická jídla, jedno z prvních, které jsme jako paleo museli zkusit bylo tohle. Inspiraci jsme si vzali z Strictly Paleo..ish blogu a na přílohu Civilized Caveman.

Čas receptu: příprava 10 minut, vaření 15 minut, příloha 20 minut

Suroviny na 3 porce:

  • 300 g kuřecího masa, použili jsme stehna bez kosti
  • 1 ½ cibule, v našem případě půlka byla z červené, jedna z žluté
  • 1 červenou kapii
  • 3 stroužky česneku
  • chilli, dle chuti
  • množství Indické kořenící směs (Tandoori Masala – koriandr, sůl, řecké seno, cibulový prášek, pepř, chilli, česnekový prášek, skořice, kmín, zázvor, hřebíček, bobkový list, muškatový ořech, celerový prášek, kardamon, citronový olej),
  • 1 citrón, šťáva
  • hrst kešu ořechů nesolených,
  • půlka konzervy kokosového mléka (200 ml)
  • půlka konzervy krájených rajčat (200 ml)

Postup:

  1. Na rozehřátém oleji osmažíme cibuli do průhledna a poté přidáme maso. Restujme dokud není maso hotové.
  2. Přidáme kokosové mléko, rajčata a kešu, citrónovou šťávu a promícháme. Necháme probublávat asi tak pět minutek.
  3. Podáváme.

A na přílohu budeme potřebovat:

  • ½ hlávky květáku
  • ½ hrnku kokosu
  • půl hrnku sekaných mandlí
  • 1 mango
  • kokosový olej
  • špetka soli

Příprava:

  1. Nasekáme mandle, květák a mango na velikost rýže.
  2. Vezmeme mandle a květák, smícháme s kokosem a na rozehřátém oleji na pánvi opečeme.
  3. Po pěti minutách restování přidáme mango a děláme dokud vše jemně nezhnědne.

Koření a příloha jsou samozřejmě to co si můžete určit, chuť je skvělá a těším se, až si to zase někdy zopakujeme 🙂 Chuť kokosového oleje při přípravě jídla nádherně ozvláštnila chuť a krásně provoněla.

3 thoughts on “Indický kotlík s květákovým kuskusem

    • Thanks! Was trying to find real source of this recipe and I guess I found it right. Will browse more to see what nice you have there what we can use 😉 Cheers!

Leave a Reply

Your email address will not be published.