Kokosová kaše

Takže dnešní příspěvek bude naše dnešní snídaně. Recept na ni jsem našel na blogu Paleolifestyle, kde originál byl převzat z Facebooku Chrise Reeceho .

Recept je vcelku velmi jednoduchý a variací na něj máte na tisíce dní, důvodem proč ho postuji je nejen to, že jsme ho prostě měli, ale taky protože nechci mít každý den paleo snídani s vejci.

Čas receptu: vaření 5-10 minut

Suroviny na 2 porce:

  • 200 ml kokosového mléka (půl konzervy)
  • zhruba 15 g kokosové mouky či 50 g strouhaného kokosu na zahuštění
  • kakao, skořice, vanilka, máslo, muškátový ořech, mražené ovoce, med

Postup:

  1. Do kastrolu (hrnce) dáte kokosové mléko, necháte přivést na nízké teplotě k slabšímu varu.
  2. Přisypete trochu kokosu, za stálého míchání. Postupně přidáváte kokos po malých částech dokud nemáte požadovanou konzistenci.

A samozřejmě můžeme použít něco na dochucení pokud Vám nejede čistá kaše. My dali kakao a trochu medu a máslo a mražené ovoce, ale jak doporučuje Chris ve svém receptu, co tak třeba dát vanilku, skořici a muškátový oříšek.

Co bych ještě podotkl, tím, že jsme si dali půlku konzervy na dva lidi, bylo to dostatečné, protože jídlo je velmi husté a nasytí velmi, takže nepřehánět s množstvím.

13 thoughts on “Kokosová kaše

  1. Mně to z kokosové mouky vůbec nechutná.Zrovna dnes letěla do hrnce slepicim. Je to takové ostré, suché a duši mně to. Možná s té kokosové moučky to bude lepší.

    • Určitě no, ta kokosová mouka se chová jinak. Kokos drcený je prostě výrazně sušší a nenasaje tolik… To je mi teda líto, já kdysi neměl kokosovou mouku a chutnalo nám to 😉

  2. Vyzerá úžasne, zajtra nakúpim suroviny a v sobotu ráno ju urobím sebe aj priateľovi, dám potom vedieť ako sa podarila 🙂

  3. celkom dobrééé. hlavne rýchle.. kakao som dosladila kokosovým cukrom, určite to ešte niekedy urobím 🙂

  4. Musim suhlasit s Katkou. Pouzila som kokosovu muku a aj ked chut bola dobra, v ustach ostavala ta muka a strasne ma dusila. Nedojedla som to, ale zajtra spravim ovosnu a toto k nej primiesam aj s ovocim. Aspon sa vyuzije. Inak po tyzdni absolutnej nechute k vareniu(nic ma proste nenadcholo) vas blog mi dal novy elan! Prave teraz robim srolovanu omeletu. Moc tesim:)

    • Dobrý den,

      díky za komentář a doufám, že jiné recepty Vám více sednou. Upravil jsem ty množství, protože opravdu 50 g kokosové mouky by zadusilo člověka i kdyby nechtěl. Se strouhaným kokosem je struktura hrubší, ale s moukou je zase hustší a více podobná krupicové kaši.

      Přeji hezký den,
      Metla

  5. kasu som si robila dnes na veceru, chutila mi s maslom a skoricou,zjedla som ju celu sama ale vobec ma to nezasitilo tak som si spravila este extra 1 falosnu qesqiladu,ktora mi tiez velmi chutila….Skvela inspiracia tato stranka!! Ste skveli!

  6. Tak musim rict ze primal se tady nedodrzel, ja radsi jen kokosovy mleko s kokosovou moukou, mrazeny ovoce a zakapnout ghee, nebo kokosovym maslem, tohle je primal a ne kde je umelej cukr, uz sem to vydrzel hodne dlouho bez cukru, i kdyz sem se po 3 tydench musel vratit k nepaleo protoze delam nocni. Ale kokos zastavam s bananem a malinama, je to uzasnej pocit zit zdrave 😊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *