Jak udělat hráškovou polévku, na to by mohl mít snad každý druhý jiný postup. Já ukážu jak udělat nekrémovou verzi za pár minutek s použitím pár surovin.. My ji nemixovali úplně na jemno, protože máme rádi, když tam jsou kousky, ale nechám to na Vás, klidně tomu dejte víc zabrat mixérem.
EDIT 16-2-2013: Jak správně poznamenal Michal Turna, luštěniny, a tím pádem i botanicky hrášek, by neměly patřit do paleo stravy, proto se tento recept mění na ne-paleo. Pro referenci, že si tím nejsou na 100% jisti ani největší experti, přidávám tento článek, ze kterého jsem přišel s touto herezí proti striktnímu řazení.
Čas receptu: příprava 5 minut, vaření 15 minut
Suroviny:
- 1 balení mraženého hrášku
- 1 cibule, na drobno
- 1 stroužek česneku
- 1 pol lžíce sádla
- 1-2 pol lžíce pesta
- 0,5 l vývaru
Postup:
- Na sádle zpěníme cibulku a česnek.
- Přidáme vývar a hrášek, vaříme asi pět minut.
- Přidáme pesto a pomixujeme vše tyčovým mixérem