Pokud jste už někdy měli halvu, určitě Vás zajímalo z čeho se skládá. A to je doopravdy velice jednoduché – cukerný roztok, výluh z rostlin obsahujících saponiny a sezamovou pastu = tahini. Tahini samo o sobě je dosti hořké a proto se musí dost dosladit a tak pokud máte samotné tahini a přidáte k němu med, máte výsledek zaručen téměř dokonalý. No a protože je jednoduché z nich udělat sušenky, vyzkoušeli jsme je.
Čas receptu: příprava 5 minut, pečení 15-20 minut
Suroviny na 8 sušenek:
- 2 pol lžíce tahini
- 1 pol lžíce medu
Postup:
- Smícháte med s tahini a pořádně rozmícháte, podle toho jaké tahini máte to bude trvat chvíli.
- Namočte si ruce a utvořte kuličky, dle libosti, ale pokud budou moc malé, budou se rychle péct.
- Předehřejte troubu na 150°C a pečte 15-20 minut podle velikosti kuliček.
V originálním receptu bylo pečení 40 minut, ale podle toho co je v nich to je úplný nesmysl, už po patnácti minutách se stávají značně křupavými a vypečenými, ale vyzkoušejte si to sami a uvidíte 🙂