Tenhle koláč ačkoliv nevyšel přesně jak měl, nadýchaný jakoby pěnový, mi velice chutnal. Nemůžu se ho nabažit a musím se mu vyhýbat a schovávat, doufám, že tak bude chutnat i Vám. Zkoušeli jsme nejen s banánovým krémem, ale i holé nebo s dalšími surovina a prostě je stále lepší a lepší. Čím déle je to od pečení, tím více změkl a stává se lahodnějším.
Čas receptu: příprava 15 minut, pečení 35 minut, krém 10 minut
Suroviny na 1 koláč:
- 170 g čokolády
- ¾ hrnku másla nebo kokosového oleje, rozpuštěné
- 4 vejce
- 2 pol lžíce medu
- 1 hrnek kakaa
- krém:
- 2 banány
- ½ čaj lžíce skořice
Postup:
- Rozpustíme máslo a čokoládu a promícháme je společně, tak aby se krásně spojily v míse.
- Předehřejeme troubu na 160°C. Vymažeme formu máslem a vyložíme ji zespodu pečícím papírem.
- Máslo s čokoládou v míse smícháme s vejci (po jednom) a poté přisypeme kakao a rozmícháme pořádně.
- Přidáme med za stálého míchání.
- Nalijeme do formy a pečeme 35 minut.
- Krém: oloupeme dva banány a vyšleháme krém se skořicí. Necháme chvíli vychladit
- Poté můžeme buď použít jednu vrstvu korpusu a natřít nebo naskládat jak to máme my.
Já jsem taková hodně neschopná v kuchyni a tak se raději zeptám: To máslo se může rozpouštět s čokoládou, nebo to musí být zvlášť?
Když se rozpouští společně v mikrovlnce, rozpustí se obojí stejně rovnoměrně. (Cca 40-50 sekund na 800W) Pokud se bude dělat jen čokoláda sama, musí se dávat pozor, aby vnitřek nebyl zpečený. (Míchat po každých 15ti sekundách)
Když není vše úplně rozpuštěné nevadí, stačí pak promíchávat, olej drží vysokou teplotu dlouho a tak se podaří vše rozpustit.
Když jsem rozpouštěl v lázni bylo to obdobné, jen si tam člověk musí míchat stále a klidně může rozpouštět opět obojí. Nevidím v tom moc velký problém proč to nedělat odděleně, šetří to nádobí a čas.