Caprese snad asi zná každý. Nic moc se na něm zkazit nedá, pokud máte co tam má být a toho není opravdu stejně moc. Stačí Vám rajčata, mozzarella a bazalka, zbytek už jen přidává značně nad míru toho, jak to stačí. Já jsem si koupil mini mozzarelly, jen protože ostatní mozzarelly momentálně byly odporné a nekvalitní, avšak normálně byste krájeli sýr na plátky. Setkat se s tímto předkrmem či salátem jde téměř v každé restauraci.
Čas receptu: příprava 5 minut
Suroviny na 1 porci:
- 3 střední rajčata
- 150 g mozzarelly
- pár lístků bazalky
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup:
- Nakrájejte rajče na plátky a vyložte na talíř.
- Přidejte spoustu bazalky a mozzarellu.
- Osolte, opepřete a zakápněte olejem.