Protože darovaných borůvek z minulé sezóny máme ještě spoustu, tak nějak si je stále šetříme a vychutnáváme, tak jsme se rozhodli trochu jich využít víc a udělat si něco jako cheesecake, ale bez ‘číze’. Výhodu v tom poznáte hned, nejsou tam žádné mléčné produkty a tím pádem velmi paleo přátelské. Čím se to tedy nahradí je želé – z ořechů a želatiny a borůvek. Zní to chutně? Tak jdeme na to! Recept jsme si vypůjčili odsud.
Čas receptu: namáčení alespoň 4 hodiny, příprava 30 minut, pečení 10, chlazení 60 minut
Suroviny:
- krusta:
- ½ hrnku mandlové mouky
- ½ hrnku mletého kokosu
- 1 vejce
- 2 pol lžíce kokosového oleje, roztopeného
- 1 čaj lžíce medu
- náplň:
- 1 balení živočišné želatiny
- 200 ml vody
- 1 hrnek namočených mandlí
- 1 hrnek zmražených borůvek
- 2 pol lžíce kokosového oleje, roztopeného
- 1 pol lžíce citrónové šťávy
- 1 čaj lžíce jablečného octa
- 1 čaj lžíce vanilkového extraktu
- 1 pol lžíce medu
Postup:
- Nejdříve přes noc necháme namočené mandle, pokud máte se slupkou tak slijte vodu a zpařte je vroucí vodou a nechte stát 5 minut a poté oloupejte.
- Krusta: smíchejte všechny ingredience dohromady a vytvořte těsto.
- Těsto přidejte do formy a rovnoměrně rozprostřete a poté propíchejte vidličkou.
- Pečte v předehřáté troubě na 190°C po dobu deset minut.
- Mezitím si připravte želatinu, podle návodu rozpusťte v malém množství horké vody.
- Zbytek surovin dejte do mixéru a pořádně rozmíchejte a přilijte želatinu a ještě promíchejte.
- Korpus nechte vychladit než do něj dáte náplň.
- Poté dejte alespoň na hodinu do lednice.